Pećnice

Pametna rješenja Beko pećnica čine život lakšim


image-2

Pametna rješenja iz Beka koje čine život lakšim


image-3

Unutarnja rasvjeta široke površine pećnice

Omogućuje vam da vidite je li Vaš obrok dobro skuhan, bez otvaranja vrata pećnice.

image-4

Donja ladica za pohranu

Ladica velike zapremine u kojoj možete držati pribor za pećnicu koje se ne koristi često pruža uštedu u pogledu iskorištenosti kuhinjskog prostora.

image-5

Wok plamenik

Omogućuje jače grijanje zahvaljujući strukturi s dvostrukim prstenom. Tako je hrana koja se kuha na visokoj temperaturi brže gotova i bolje skuhana.

image-6

Tehnologija pečenja dinamičkim protokom

Kod sustava dinamičkog protoka, osim gornjih, donjih i stražnjih grijača vrući zrak izlazi kroz rupice na bočnim stranama i cirkulira preko hrane koja se sprema, a i ispod nje. Zrak se apsorbira kroz rupe na stražnjoj strani.

Na ovaj je način svaki dio namirnice pečen ravnomjerno i savršeno. Topli zrak koji cirkulira oko jela u pećnici fokusiran je samo na jednu posudu za pećenje. Tako se mirisi jela koje se kuha u donjoj pregradi ne miješaju s jelom koje se kuha u gornjoj pregradi.

Ploče za dinamički protok mogu se jednostavno izvaditi i oprati. Na taj se način s vremenom neće pojaviti začepljenja rupica.Najveća prednost dinamičkog protoka je što se svaki dio hrane podjednako kuha/peče.image-7

Veliki unutarnji kapacitet

Bez obzira koliko je velika Vaša obitelj ili koliko gostiju imate, Beko pećnice omogućuju pripremanje veće količine hrane zbog njihovog velikog kapaciteta. Ovo su pećnice s najvećim unutarnjim prostorom za pečenje bez obzira na njihove vanjske dimenzije.

image-8

Posude za pečenje jela za cijelu obitelj

Zahvaljujući velikoj unutarnjoj zapremini, Beko pećnice mogu peći 25% više hrane u isto vrijeme zbog specifične veličine prostora za pečenje. Posuda za pečenje duboka 55mm pruža udobnost prilikom pripremanja sočnih jela i mesa.

image-9

Sigurnosni sustav plinskog štednjaka

Ako se plamen ugasi zbog vjetra ili se prolije tekućina iz posude, aktivira se plinski sigurnosni sustav i protok plina se automatski zaustavlja zbog Vaše sigurnosti.

image-10

Lako čišćenje

Zahvaljujući unutarnjim vratima od stakla, čišćenje je vrlo jednostavno. Moguće je izvršiti temeljito čišćenje, kod određenih modela unutarnja staklena vrata mogu se u potpunosti izvaditi.


Elektronska turbo funkcija

Pećnice koje imaju ovu funkciju gdje se turbo ventilator aktivira zajedno s donjim i gornjim grijačima, pružaju puno brže, ravnomjerno pečenje hrane sa svih strana. Grijači s ventilatorom se mogu pokrenuti pojedinačno ili zajedno i mogu peći na 7 različitih načina. Tako se može postići bolje kuhanje različitih vrsta jela.

Turbo funkcija

Ova funkcija omogućuje spremanje na tri pregrade u isto vrijeme, bez miješanja mirisa jela. Tako se vrši ušteda energije i vremena. Zrak koji se zagrijeva kroz turbo otpornik cirkulira među pregradama uz pomoć turbo ventilatora i pažljivo peče jela. Čestice ulja koje uzrokuju neugodne mirise tijekom pečenja spajaju se sa zrakom koji cirkulira kroz pećnicu, potom se zalijepe na grijač na zadnjoj strani i izgore. Tako se mirisi raznih jela ne miješaju.

Statička funkcija

Donji gornji grijači počinju raditi istovremeno i tako omogućuju podjednako pečenje sa svih strana.

Značajka dvostrukog odjeljka

Kod pećnica s dvostrukim odjeljkom, gornji odjeljak ima statičku značajku, dok je donji veći odjeljak turbo. Po potrebi, možete uštediti vrijeme pečenjem u oba odjeljka istovremeno ili možete koristiti samo jedan.

Višenamjenska značajka

Kombinacija turbo, elektro-turbo i statičkih značajki pećnice. Tri različite značajke sve u istoj pećnici omogućuju pripravljanje puno ukusnijih delicija, ovisno o vrsti jela. Zahvaljujući superturbo funkciji kod mulitifunkcionalnih proizvoda, donji i gornji grijači se aktiviraju istodobno s turbo grijačem na stražnjoj strani odjeljka za pečenje. Tako pećnica nudi puno kvalitetnije pečenje od konvencionalnih postupaka turbo pečenja.

Značajka roštilja sa zatvorenim vratima

Korištenjem roštilja uz zatvorena prednja vrata izbjegava se širenje mirisa i prskanje ulja. Također meso s roštilja je mekše i sočnije.

Značajka odmrzavanja

Idealan način za odmrzavanje smrznutih namirnica, spremnih za pripremu.

Funkcija brzog zagrijavanja (Booster)

S ovom funkcijom svi grijači se aktiviraju istovremeno i postiže se željena temperatura u kraćem vremenskom periodu. Tako se uštedi 35% vremena potrebnog za zagrijavanje.


image-19

Pečenje u 3 dimenzije (3D)

3D pečenje omogućuje istovremeno aktiviranje svih grijača u pećnici. Na taj način jela su pečena vrlo brzo i učinkovito. Jednaka raspodijela topline postiže se istovremenom aktivacijom svih grijača, a zračne cijevi koji se nalaze iza svake pregrade zadržavaju čestice mirisa i spriječavaju miješanje mirisa jela. 3D pečenje pruža uštedu energije i vremena, a istovremeno omogućuje spremanje različitih jela u tri pregrade istovremeno, bez da se njihovi mirisi miješaju.

image-20

Statičko pečenje

Donji i gornji grijači omogućuju pripremu tradicionalnih jela poput peciva, kolača i keksa.

image-21

Roštilj

Idealno za pripremu roštilja u kratkom vremenu. Zahvaljujući ovoj značajki možete pripremiti hrskava jela tako što ćete peći samo gornju koricu.

image-22

Otapanje-hlađenje

Grijači neće raditi za vrijeme odmrzavanja. Radi jedino ventilator kako bi cirkulirao zrak u pećnici. Tako se smrznuti proizvodi odmrzavaju na sobnoj temperaturi. Gotova jela mogu se odmrzavati istom metodom.

image-23

Gornji grijač-ventilator

Gornji grijač i ventilator rade istovremeno. Ovo omogućuje podjednaku distribuciju topline u pećnici, a površina jela je dobro pečena.

image-24

Pečenje s ventilatorom (Turbo)

Toplina se ravnomjerno širi u cijeloj pećnici. Tako tri različita jela koja se peku pod istim uvjetima mogu biti gotova u isto vrijeme.

image-25

Pečenje uz pomoć ventilatora

Toplina koju stvaraju gornji i donji grijači ravnomjerno se raspoređuje u pećnici pomoću ventilatora. To osigurava jednako pečenu hranu u kratkom vremenu.

image-26

Donji grijač + ventilator

Donji grijač i ventilator rade istovremeno što omogućuje jednaku raspodijelu topline u pećnici, a dno jela je dobro pečeno.